Recept na hovězí guláš, který bude chutnat každému

Autor: UI ZAIMAVE Recepty
Recept na hovězí guláš, který bude chutnat každému

Úvod do tradičního hovězího guláše

Hovězí guláš je jedním z nejoblíbenějších a nejtypičtějších pokrmů české kuchyně. Jeho bohatá chuť, dokonale uvařené maso a příjemná vůně začátku vaření z něj dělají pokrm, který osloví každého. V tomto článku vám přinášíme hovězí guláš recept, který si oblíbí celá rodina.

Proč vyzkoušet náš recept na hovězí guláš?

Naše verze nejlepšího hovězího guláše kombinuje tradiční české ingredience a moderní přístup k vaření. Při dodržení níže uvedeného receptu si můžete být jisti, že vytvoříte pravý hovězí guláš, který bude chutnat každému vašemu hostu. Guláš je výborný jako hlavní chod, který si můžete vychutnat s chlebem či knedlíky. Navíc, pokud zbyde, chutná ještě lépe druhý den!

Ingredience pro pravý hovězí guláš

Pro přípravu našeho hovězího guláše budete potřebovat následující ingredience:

  • 800 g hovězího masa (nejlépe přední kýta)
  • 2 velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 střední brambory (volitelně)
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 1 lžíce sádla nebo oleje
  • 600 ml hovězího vývaru
  • pepř, sůl podle chuti
  • čerstvá petržel na ozdobu

Příprava hovězího guláše

Krok 1: Příprava surovin

Na začátku si nakrájejte hovězí maso na kostky o velikosti přibližně 2-3 cm. Cibuli a česnek jemně nasekejte. Brambory můžete nakrájet na kostky nebo je vynechat, pokud preferujete tradiční recept.

Krok 2: Smažení

V hlubokém hrnci rozpalte sádlo nebo olej a přidejte nasekanou cibuli. Smažte na středním ohni, dokud cibule nezezlátne. Poté přidejte česnek a restujte ještě jednu minutu. Přidejte nakrájené hovězí maso a restujte, dokud se maso ze všech stran neopeče.

Krok 3: Koření a vaření

Nyní přidejte sladkou papriku, kmín, bobkové listy, nové koření a pepř. Důkladně promíchejte. Přilijte hovězí vývar tak, aby maso bylo potopené. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni přibližně 90 minut, dokud není maso měkké. Pokud používáte brambory, přidejte je zhruba 30 minut před koncem vaření.

Krok 4: Dokončení a servírování

Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Guláš můžete podávat s čerstvým chlebem, knedlíky nebo těstovinami. Nezapomeňte ozdobit nasekanou čerstvou petrželí pro krásný vzhled.

Závěr

Tento hovězí guláš recept vám zajistí, že svým blízkým a přátelům naservírujete pokrm, který si zamilují. Příprava není složitá a výsledkem bude pravý hovězí guláš, který potěší chuťové pohárky každého. Tak neváhejte a vyzkoušejte ho ještě dnes!